Wednesday, August 27, 2008

Урааа, най-накрая малко късмет и за брат ми

Урааа, най-накрая малко късмет и за брат ми. Сезонът му започна добре - дано да е жив и здрав и така да продължи: Български защитник дебютира с 2 гола в Малта

Българският защитник Румен Гълъбов вкара два гола в първия мач за новия си отбор в Малта- Хибърниънс. Хибс се наложи с 5:1 над Мзида Сейнт Джоузеф, а Гълъбов се разписа в 45-ата и в 52-ата минута.

Той премина със свободен трансфер това лято от Пиета Хотспърс и остана едва вторият българин във Висшата лига на Малта. Другият е Емил Янчев в Биркиркара. След разменени голове в средата на първото полувреме, Гълъбов направи 2:1 с глава в 45-ата минута.

Той се разписа след центриране на Терънс Шери от корнер. Минута след подновяването на играта Шери покачи на 3:1, а отново Гълъбов вкара четвъртия гол. Той се включи при контраатака от дясно и получи пас от Кристиан Калехас, който го изведе сам срещу вратаря.

За Гълъбов, играл у нас за Септември, Берое, Белите орли и Миньор, не беше проблем да вкара за 4:1. Бившият вратар на ЦСКА Деян Максич дебютира за новия си отбор Флориана при нулевото равенство с Хамрун Спартанс в друга среща от 1-ия кръг на малтийското първенство.

No comments: